Gönderen Konu: Tarp Kampı Nedir?  (Okunma sayısı 1682 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı GeZGiN

  • Yönetici
  • DoğaKolik
  • *****
  • İleti: 7765
    • insan ve doğa
Tarp Kampı Nedir?
« : 31 Ocak 2023, 12:21:17 »
Tarp Kampı Nedir?
Tarp kampı, bir kampçının vücutlarını ve ekipmanlarını rüzgar, yağmur ve diğer unsurlardan korumak için bir branda veya branda gibi kullandığı minimalist bir barınak inşa etme yöntemidir. Kamp tenteleri, açık havada hayatta kalma senaryolarında dayanıklı, su geçirmez ve çok yönlü kamp malzemeleridir. Örneğin, bir yürüyüşçü, bir muşambayı şiddetli yağmur sineği veya çadırının üzerinde tente olarak kullanabilir veya bir hamak üstüne muşambadan çatı oluşturmak için kullanabilir.



Tarp Kampının 3 Faydası
Bir sonraki kamp geziniz için çadır yerine yağmurluk tercih etmenin şu üç avantajını göz önünde bulundurun:

1. Dayanıklılık: Üreticiler ve dış mekan ekipmanları, uzun süreli kullanım için kamp brandaları oluşturmak için yırtılmaz naylon ve silikon naylon (silnylon) kullanır. Bu ağır hizmet malzemeleri, önemli ölçüde sürtünmeye dayanabilir ve küçük deliklerin veya deliklerin daha fazla yırtılma olasılığını azaltır. Bu nitelikler aynı zamanda tenteleri, çadır zemininin nem direncini artırabildikleri ve uyku tulumunuz aracılığıyla kaybolan ısıyı yansıtabildikleri için, gidilecek bir zemin malzemesi haline getirir.
2. Hafiflik: Taşrada sırt çantalı gezi meraklılarının çoğu, paket ağırlıklarını mümkün olduğunca en aza indirmeyi tercih eder. Hafif bir tarp, ultra hafif sırt çantalı gezginlerin yüklerini önemli ölçüde azaltmasını sağlayarak uzun mesafeli yürüyüşleri daha keyifli hale getirebilir. Halat ve trekking direkleri gibi diğer hafif malzemeler, sığınağın "çatısı" için sırasıyla destek ve sırt çizgisi görevi görebilir.
3. Çok yönlülük: Kampçılar tipik olarak çadır aksesuarı olarak kare bir Tarp veya hamak barınak kampı için yağmur sineği kullansa da, malzemenin sahada da faydası vardır. Örneğin, bir kızak veya sedye oluşturmak veya içme suyu veya yoğuşmayı toplamak için bir muşamba da kullanabilirsiniz.

Tarp Kampının 3 Dezavantajı
Kampa hazırlanırken geleneksel bir çadır yerine Tarp seçmenin dezavantajlarından birkaçı:

1. Aksesuar eksikliği: Bir Tarp, metrekare başına yaklaşık yüz gram ağırlığında olabilir, bu da onu tipik bir kamp çadırı düzeninden önemli ölçüde daha hafif yapar; ancak, ekstra aksesuarların (çaval, böcek ağı, uyku pedi ve yürüyüş direkleri gibi) önemini hesaba kattığınızda, bir muşamba çadır hızla daha ağır bir seçenek haline gelebilir. Tarp kampı teoride en hafif seçim olsa da, çanta ağırlığını önemli ölçüde azaltmak için konforunuzdan ve ek donanımdan ödün vermeniz gerekecek.
2. Güvenlik eksikliği: A-çerçeveli tenteli bir barınak, bu tasarımın iki açık ucu olmasına ve zemini olmamasına rağmen, basmakalıp çadır konfigürasyonlarına benzer. Bu açıklıklar, böceklerin ve diğer yaratıkların uyku alanınızda serbestçe dolaşmasına izin verecektir. Ayı bölgesinde veya aktif gece avcılarının olduğu diğer bölgelerde kamp yapmayı planlıyorsanız, bu güvenlik açığı tehlikeli bir sorun haline gelebilir.
3. Sınırlı hava koşullarına dayanıklılık: En iyi kamp brandaları, hava koşullarına dayanıklı bir malzeme kullanır. Bununla birlikte, bir muşamba tüm hava koşulları için en iyi seçenek değildir. Bir Tarp rüzgarı ve yağmuru birkaç tutarlı yönde engellemek için ideal olsa da, bir Tarp asla tamamen kapalı bir çadırın su geçirmezlik kalitesiyle boy ölçüşemez. Değişen rüzgarlar, donma sıcaklıkları ve önemli zemin nemi olan bir bölgede kamp yapıyorsanız, geleneksel bir çadır size su geçirmez bir kamp muşambasından daha iyi hizmet edecektir.

Vahşi Doğa Gezilerine Hazırlanmak
Belirli açık hava etkinlikleri ciddi yaralanma riski taşır. Vahşi doğa senaryoları, zihinsel ve fiziksel dayanıklılığın yanı sıra yiyecek, su, haritalar, koruyucu giysiler ve ilk yardım dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere kapsamlı hayatta kalma teçhizatı gerektirir. Bu makale eğitim ve bilgilendirme amaçlıdır ve ileri düzey beceri ve uzmanlığın yerine geçmez.
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2023, 12:32:15 Gönderen: GeZGiN »

Tags: