Kara Mezgit (Gadella maraldi)

Başlatan GeZGiN, 15 Temmuz 2020, 19:57:26

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

15 Temmuz 2020, 19:57:26 Last Edit: 15 Temmuz 2020, 20:04:27 by GeZGiN
Gadella maraldi, gadella veya morid morina, Kuzeydoğu Atlantik Okyanusu ve Akdeniz'in daha sıcak sularından moridae familyasından bir balık türüdür.

Gadella maraldi maksimum 30 santimetre (12 inç) uzunluğa kadar büyür. Üst çenesinin iki sıra dişi vardır, dış sıra özellikle büyük olanlarla serpiştirilmiş küçük dişlerden oluşur; iç kısım sadece küçük dişlere sahiptir. Anal yüzgeç, anterior dorsal yüzgecin kökeni altında vücudun ön üçte birinden kaynaklanırken, pektoral yüzgeçler anal yüzgecin kökenini iyi aşar. Pelvik yüzgeçlerin filamentli ışını, anal yüzgeç kökeninin biraz ötesine uzanır. Genellikle soluk bir ağız boşluğu ile koyu renktedir.

Habitat ve ekoloji
Gadella maraldi , Doğu iyon Denizi'nde 150 - 700 metre, 368 – 748 metre arasında değişen derinliklerde sert substratlar üzerinde, üst kıta yamacında bulunan bir benthopelajik balıktır . Yumurtlama büyük olasılıkla İlkbaharda gerçekleşir ve pelajik larvaları vardır. Onun diyet bilinmemektedir. 15 cm uzunluğunda cinsel olgunluğa ulaşır.

[attachimg=1]
Gadella maraldi

Tags:

Yasal Uyarı

Forumlarda yer alan, kullanıcıların oluşturduğu tüm yazılı ve görsel içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriklerin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından DoğaKolik ve forum yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içeriği oluşturan üye ile irtibata geçebilir veya iletişim formumuzu kullanarak yönetime bildirebilirsiniz.

DMCA.com Protection Status