Gölcük Gölü

Başlatan GeZGiN, 11 Eylül 2017, 03:10:11

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gölcük, Bolu ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Bolu merkezine göre güney yönde ve 16 km uzaklıktadır.

[attachimg=1]

Bolu içinden 15 km'lik asfalt yolla çıkılabilen Gölcük, Abant Gölü'nün doğal yapısını andırıyor Ama Abant'tan daha küçük Denizden yüksekliği ise 950 metre. Çevresi sık çam ormanıyla kaplı Gölcük, hafta sonlarında çok kalabalık oluyor. Ankara'dan, İstanbul'dan günübirlik gelinebilir. Sabah erken yola çıkıp 2,5 saatte Gölcük'e ulaşmak mümkün.

Piknik yapmak için güzel bir mekan ama gelen insanlar o kadar pis bırakıp gidiyor ki.

Bolu şehir merkezinin 13 kilometre güneyinde suni olarak yapılmış bir set gölüdür. Yükseltisi 1217 metre olan gölün yüzeyi 4.5 hektar, çevresi de yaklaşık 1300 metredir. Etrafı çam, göknar, kayın, gürgen ve karışık türde ağaç türleri ile kaplı gölün her mevsim görüntüsü muhteşemdir. Doğanın olağan üstü güzelliğiyle kaplı olan gölün hemen kenarında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Devlet Konukevi" olan şirin bir yapı bulunmaktadır. Gölün etrafında bu tesisten başka kır gazinosu adıyla bir restaurant, kır lokantası, kafeterya, büfe, mescit ve bungalov tipi konaklama tesisleri bulunmaktadır. Göl ve etrafı "Tabiat Parkı" olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alınmıştır. Çok şirin ve küçük olan bu göl çevresine araçla girilmemektedir. Yıl boyunca gezmek, görmek, dinlenmek, fotoğraf çekmek, yılın belirli zamanlarında sportif olta balıkçılığı, bisiklet turu ve piknik yapmak amacıyla yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Gölcük Tabiat Parkı, Bolu'nun en önemli turistik merkezlerinden biridir.

Ulaşım: Bolu'nun 13 km güneyinde bulunan Gölcük Tabiat Parkına, özel araçlarla gidilebildiği gibi Bolu şehir merkezinden kalkan Seben ve Kıbrıscık ilçe minibüsleri ve şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Bolu Belediyesi Halk Otobüsleri web: www.boluulasim.com
Hafta içi Bolu'dan saat: 11.00 gidiş,
Gölcük'ten saat: 17.00 dönüş.
Hafta sonu ve resmi tatillerde Bolu'dan Saat: 10.00, 11.00, 12.00, 15.30 gidiş,
Gölcük'ten Saat: 15.00, 17.00 dönüş.
Ayrıca Seben Minibüsleri Tel: 215 76 49 
Kıbrıscık Minibüsleri Tel: 213 68 33

Tags:

Yasal Uyarı

Forumlarda yer alan, kullanıcıların oluşturduğu tüm yazılı ve görsel içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriklerin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından DoğaKolik ve forum yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içeriği oluşturan üye ile irtibata geçebilir veya iletişim formumuzu kullanarak yönetime bildirebilirsiniz.

DMCA.com Protection Status