Ne Yemeli, Ne almalı ?

Başlatan GeZGiN, 25 Haziran 2016, 17:51:58

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

25 Haziran 2016, 17:51:58 Last Edit: 12 Şubat 2018, 12:03:48 by GeZGiN
[attachimg=1]
Dolma Mantı

Dolma Mantı
Hamur yufka gibi açılır. Baklava dilimi biçiminde büyükçe kesilir. Hazırlanan kıymalı iç içerisine konduktan sonra katlanır. Suda haşlanarak suyu süzülür. Altına sarımsaklı yoğurt, üzerine özel yapılan zer dökülür.

NE YEMELİ?
Karıştırma, Bamya Çorbası, Tarhana Çorbası, Çörek, Ayva Dolması, Yufka, Pelte, Mantarlı Bulgur Pilavı, Mayalı, Şepe, Erişte, Sac Böregi, Dolma,  Mantı, Kuskus Pilavı, Şerbetli Pide, Sıkma, Soğanlama, Arabaşı, Katıklı, AşÇiğleme, Çullama

NE ALMALI?

Türk halı dokumacılığının bugün Anadolu'da devam ettirildiği yerlerden birisi de Aksaray Taşpınar'dır. Taşpınar halılarının günümüze değin koruduğu özelliklerden bir tanesi atkı, çözgü ve düğüm iplerinin tamamen yün olmasıdır. İplerin renklendirilmesinde ise genelde doğal boya kullanılmaktadır.
Taşpınar halıları taban, kelle, çift somya, minder, namazlık, yastık, heybe ve eğerlik örtüsü adı verilen çeşitlerde dokunmuştur. Son yıllarda en çok yastık ve yen halısı denilen çift halı dokunmaktadır.

Tags:

Yasal Uyarı

Forumlarda yer alan, kullanıcıların oluşturduğu tüm yazılı ve görsel içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriklerin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından DoğaKolik ve forum yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içeriği oluşturan üye ile irtibata geçebilir veya iletişim formumuzu kullanarak yönetime bildirebilirsiniz.

DMCA.com Protection Status