Sinirli Ot – Plantago lanceolata

Başlatan GeZGiN, 01 Ekim 2011, 14:43:24

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

[attachimg=1]

Bağcı yaprağı olarakta bilinir. Çok yıllık 7 cm. den 90 cm.'ye kadar uzayabilen deniz kıyıları, tuzlu bölgeler, bataklıklar, çayırlar, su kenarları, çam ormanları, boş arazileri seven bir bitkidir. 3050 metre rakıma kadar görülebilmektedir. Nisan – Ekim ayları arasında çiçeklenir.

Ülkemizde en çok görüldüğü iller; Edirne, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Amasya, Ordu, Giresun, Trabzon, Kars, Balıkesir, Kütahya, Eskişehir, Nevşehir, Maraş, Elazığ, Bingöl, Kars, Ağrı, Muğla, Burdur, Antalya, Konya, Adana, Hatay, Siirt ve Hakkari'dir.

Yapraklarının sarılmasıyla ve çay şeklinde kullanılır.

Çıbanlara ve abselere sıcak suda bekletilerek yumuşatılmış yaprakları sarılır.

Çayı kabızlık, göğüs yumuşatma, balgam sökme ve idrar arttırma için içilir. Günde 2-3 bardak içilmelidir.

Yaprakları dövülerek yutulduğunda parazit düşürür.

Taze yaprakları mide ağrılarına karşı yenilir.

Rahim kanseri olan hastalar çayı ile uterusu yıkamaktadır.

Yapraklarından hazırlanan çay damar tıkanıklığında içilir.

Egzama hastalığında yapraklarından hazırlanan lapa haricen kullanılır



Tags:

Yasal Uyarı

Forumlarda yer alan, kullanıcıların oluşturduğu tüm yazılı ve görsel içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriklerin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından DoğaKolik ve forum yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içeriği oluşturan üye ile irtibata geçebilir veya iletişim formumuzu kullanarak yönetime bildirebilirsiniz.

DMCA.com Protection Status