Gönderen Konu: Çubuk Karagöl Tabiat Parkı  (Okunma sayısı 3706 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı GeZGiN

  • Yönetici
  • DoğaKolik
  • *****
  • İleti: 7938
    • insan ve doğa
Çubuk Karagöl Tabiat Parkı
« : 06 Şubat 2020, 03:32:41 »
Karagöl Tabiat Parkı 2011 yılında Tabiat Parkı statüsü almıştır. Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Yeşilkent Mahallesinde bulunur. Ankara il merkezine 68 km.  Çubuk ilçesine ise 28 km uzaklıkta bulunur.  Karagölün iki tarafı yamaçlarla ve çeşitli ağaçlarla ile kaplıdır. Etrafında Kavak Dağı ve Yıldırım Dağı ve çeşitli bitki ötrüsüne sahip orman bulunmaktadır.

Göl etrafında yürüyüş parkurları bulunmaktadır. Orman içerisine doğru doğa yürüyüşü de yapabilirsiniz. Göl göl çevresindeki tepelere ulaşmak için taş merdivenler mevcut. Arazi ve doğa yürüyüşü için ideal bir mekan.

Karagölde olta balıkçılığı ile genellikle sazan balığı tutulabiliyor. Karagöl ve çevresi tercih edilen motosiklet sürüş güzergahlarından bir tanesidir. Ayrıca doğa fotoğrafçılığı da burada yapılabilecek aktivitelerden birisidir.

“Karagöl’de konaklama için bir adet dağ kulübesi bulunmaktadır. Ortalama 6 kişilik bir grubun konaklayabileceği bu kulübede sıcak su, mutfak, buzdolabı gibi hizmetler sunulmaktadır. Gecelik olarak kiralanabilen bu kulübe ile ilgili bilgi almak için 0 312 833 23 93 numaralı telefon numarasını arayabilirsiniz.”

“Göl çevresinde çeşmeler ve tuvaletler bulunmaktadır. Kamp için temel ihtiyaçlarınızı buralardan karşılayabilirsiniz. Belirli bir kamp alanı bulunmadığı için yetkililerin yer göstermesini rica ederek, uygun alana çadırınızı kurabilirsiniz.”

“Göle adını: (Karanlık göl ismini) üzerine yansıyan ağaçların gölgesi veriyor. Gölün hemen kıyısında, göle doğru uzanan ağaçlar güneşli günlerde gölün üzerine gölge yansıtıyorlar ve bu yüzden, göl karanlık görünüyor. “

“Gölün derinliği, yer yer : 80 metreye kadar iniyor. Çünkü: buranın bir krater gölü olduğunu belirtmiştim. Zaten: göl kıyısında sık sık “Gölde yüzmek tehlikeli ve yasaktır” tabelalarını görmeniz mümkün. Kışın, soğuk günlerde: göl yüzeyi donuyor. Tepelerde, yazın bile kar’a rastlanıyor.”

“Gölün çevresinde: 200 ahşap piknik masası var. Masaların hepsi: göl’e yakın ve göl manzaralı.”

Tags: