Kara kulaklı kuyrukkakan (Oenanthe hispanica)

Başlatan GeZGiN, 01 Ekim 2019, 11:51:40

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kara kulaklı kuyrukkakan (Oenanthe hispanica), önceden karatavukgiller (Turdidae) familyasının bir üyesi olarak sınıflandırılan küçük ötücü kuşlara ait bir kuş olup şimdi sinekkapangiller (Muscicapidae) familyasına yerleştirilmiştir.

[attachimg=1]

Büyüklükleri 13.5-15.5 cm kadardır. Böcekçil ve dimorfiktirler. Doğu ve batı olmak üzere iki grubu vardır.

Batı grubunda olan O. h. hispanicanın kulak örtü tüyleri ve gagasından bir çizgi geçer ve boğaz bazen siyahtır. Alt kısımları beyaz ve kahveremgimsi sarı renktedir. Arka, kuyruğun üst örtü tüyleri ve kuyruğun çoğu beyazdır. Sonbahar ve kışta baş ve örtü, açıkça kahrengimsi sarı reklidir. Dişi, daha kahverengi bir kuştur.

Doğu grubunda olan O.h. melanoleuca, doğu Akdeniz'de bulunur, ve kışın dörtte birinde Sudan'a göç eder. Doğu formun erkeği, batı kuşundan yazın daha beyazdır.

Kuzeybatı Avrupa'da nadir görülürler.

Tags:

Yasal Uyarı

Forumlarda yer alan, kullanıcıların oluşturduğu tüm yazılı ve görsel içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriklerin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından DoğaKolik ve forum yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içeriği oluşturan üye ile irtibata geçebilir veya iletişim formumuzu kullanarak yönetime bildirebilirsiniz.

DMCA.com Protection Status