Çöl toygarı (Ammomanes deserti)

Başlatan GeZGiN, 22 Haziran 2019, 08:33:16

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çöl toygarı (Ammomanes deserti), toygargiller familyasına ait bir kuş türü.

[attachimg=1]

Özellikleri
Vücudunun üst kısmı kum rengi, alt kısmı ise solgun, pembemsi renktedir. Gaganın gövdeyle birleştiği yer ise sarı renktedir. Kuyrukları kırmızımsı-kahverengidir ve uç kısmında daha koyu renk bir band vardır. Boyları 15-16.5 cm. kadardırlar.

Davranış
Tohumlarla ve böceklerle beslenirler, üreme mevsimlerinde ise özellikle böceklerle beslenirler. Verimsiz taşlı alanlarda yerel hareketlerin dışında yerleşiktirler ve düz kumdan kaçınırlar. Yuvası, bir kaya çatlağında yerde veya taşların arasındadır, 3-4 yumurta koyarlar. Eşeyler benzerdir ama oldukça büyük coğrafi değişme vardır.

Tags:

Yasal Uyarı

Forumlarda yer alan, kullanıcıların oluşturduğu tüm yazılı ve görsel içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriklerin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından DoğaKolik ve forum yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içeriği oluşturan üye ile irtibata geçebilir veya iletişim formumuzu kullanarak yönetime bildirebilirsiniz.

DMCA.com Protection Status