Kıyı çamur çulluğu (Limosa lapponica)

Başlatan GeZGiN, 25 Aralık 2019, 11:08:18

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kıyı çamur çulluğu (Limosa lapponica), çullukgiller (Scolopacidae) familyasından bir çulluk türü.

[attachimg=1]

Özellikleri
Göreli olarak kısa bacaklı bir türdür. Gaga-kuyruk uzunluğu, 37–41 cm, kanat açıklığı 70-80 cmdir. Erkekler, dişilerden daha küçüktür ama; erkekler, 190-400 g, dişiler ise 260-630 gdır, hem de boyutları bazı bölgesel değişmeler gösterir. Erişkinin, mavi-gri bacakları ve çok uzun koyu, hafif yukarı doğru kıvrılmış ve pembe uçlu bir gagası vardır.

Beslenme
Çamurlu arazilerde veya bataklıklarda yiyecek araştırırlar. Kısa bitki yaşamında, gördükleri böcekleri alabilirler. Çoğunlukla, böcekler ve kabukluları yerler ama sucul bitkilerin parçalarını da yiyebilirler.

Yaşam alanı
Habitatları, arktik Avrupa, Asya ve batı Alaska'nın açık tundralarıdır. Genellikle kısa bitki yaşamında yerde yuva yaparlar.

Alt türler
Batıdan doğuya doğru listelenmiş 3 alt türü vardır:

•   Limosa lapponica lapponica (Linnaeus, 1758). En küçük alt tür. Erkekleri yaklaşık 360 g, dişileri ise 450 gdır.
•   Limosa lapponica menzbieri (Portenko, 1936). Ortanca alt tür.
•   Limosa lapponica baueri (Naumann, 1836). En büyük alt tür.


Tags:

Yasal Uyarı

Forumlarda yer alan, kullanıcıların oluşturduğu tüm yazılı ve görsel içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriklerin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından DoğaKolik ve forum yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içeriği oluşturan üye ile irtibata geçebilir veya iletişim formumuzu kullanarak yönetime bildirebilirsiniz.

DMCA.com Protection Status