DoğaKolik - Doğanın Harikalarını Doğakolik ile Keşfedin
DOĞA SPORLARI - OUTDOOR SPORTS => DOĞA YÜRÜYÜŞÜ => KARADENİZ BÖLGESİ TREKKING PARKURLARI => Konuyu başlatan: esakarya - 04 Şubat 2018, 20:25:13
-
Sakarya / Karapürçek / Ahmediye Orman Yolu
5 km lik orta zorlukta parkur.
Rakım 641 m -> 1000 m
Karapürçek Sakarya nın bir ilçesidir. İlçe içerisinden veya Akyazı Mudurnu yolu üzerinden Küçücek kasabasına ulaşılarak Ahmediye mahallesine gidebilirsiniz. Küçücekten veya Karapürçekten Ahmediye köyüne giderken rakım hızla artar. Hatta bazı yerlerde uçaktan aşağıya baktığınızı zannedersiniz. Etraf yem yeşildir.
Ahmediye köyüne vardığınızda 5 km lik orman yürüyüş parkuruna başlangıcına ulaşmış sayılırsınız.
Eğer yürüyüş öncesi güzel bir köy kahvaltısı yapmak isterseniz İnzivabutikotel de aradığınızı bulabilirsiniz. Güzel manzarası ve temiz havası ile gerçek köy kahvaltısı harika olur. Ayrıca burada parkur ile ilgili bazı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Parkur üzerinde göreceğiniz pınarlar , dereler , şelaleler ve koyu gölgeli kestane ormanlarına doyamayacaksınız.
Ayrıca orman içerisinde arı koyanları görebilirsiniz. Bahar mevsiminde ise ıhlamur ağaçlarının kokusundan çok etkileneceksiniz.
Yanınıza su dolduracağınız bir matara ve yürüyüş çubuğu almanız faydalı olacaktır.
Yemek işini akşama bırakmak isterseniz varış noktası için atıştırmalıklar alabilirsiniz.
Yada iyi bir yemek için malzeme alabilirsiniz...
Erol Sakarya
-
Paylaşım için Teşekkürler..
-
Teşekkürler bu güzel bilgiler için.