Çiçekli Tabiat Parkı

Başlatan GeZGiN, 22 Şubat 2020, 03:44:10

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İzmir'in Bornova ilçesi Karaçam / Çiçekli köyünde bulunmaktadır. İzmir iline uzaklığı 20 km'dir. 2011 yılında Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir.

Flora : Zeytin, kızılçam, fıstıkçamı, okaliptüs, Akdeniz servisi, çınar, katalpa, arizona servisi, meşeler, funda, kuşkonmaz, orman sarmaşığı, karaçalı, zakkum, ateş dikeni bulunur.

Fauna : Yaban domuzu, tilki, sincap, Solucanlar, yumuşakçalar, salyangoz, eklem bacaklılar, akrepler, kırkayaklar, teşbih böcekleri, çıyanlar, çekirgeler, kirpi, fare, köstebek, sansar, gelincik, ağaçkakanlar, arılar, karıncalar, kurbağalar, kaplumbağalar, kertenkeleler, yılanlar, doğanlar, atmacalar, bülbül, karatavuk, ispinoz, sığırcık, kargalar  bulunmaktadır.

Tags:

Yasal Uyarı

Forumlarda yer alan, kullanıcıların oluşturduğu tüm yazılı ve görsel içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriklerin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından DoğaKolik ve forum yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içeriği oluşturan üye ile irtibata geçebilir veya iletişim formumuzu kullanarak yönetime bildirebilirsiniz.

DMCA.com Protection Status