Balmumu Heykeller Müzesi

Başlatan GeZGiN, 02 Temmuz 2025, 11:51:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in, Eskişehir'e kazandırdığı ve Dünyanın pek çok ülkesinde bulunan "Madame Tussauds" Müzesi'nin Türkiye'deki ilk örneği olan "Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi" 19 Mayıs 2013 tarihinde ziyarete açılmıştır. Müzede tarihi kişiler ile yerli ve yabancı tanınmış 229 kişinin heykeli yer almaktadır.

balmumu.jpg

Kent Müzeleri Kompleksi içerisinde yer alan, Eskişehir ve müzeler denilince akla gelen ilk yerlerden biri olan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, gördüğü yoğun ilgi ile şehrimize değer katan ve Eskişehir'i turistik merkez haline getiren önemli müzelerimizden biridir.

Müze, açıldığı günden 2024 yılı başına kadar 3 milyonu aşkın yerli ve yabancı ziyaretçi ağırlamıştır.

Etiketler:

Yasal Uyarı

Forumlarda yer alan, kullanıcıların oluşturduğu tüm yazılı ve görsel içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriklerin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından DoğaKolik ve forum yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içeriği oluşturan üye ile irtibata geçebilir veya iletişim formumuzu kullanarak yönetime bildirebilirsiniz.

DMCA.com Protection Status