Akgöl (Bayındır Gölü) (Çorak Göl)

Başlatan GeZGiN, 29 Mart 2019, 07:08:09

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Akgöl (Bayındır Gölü), Burdur ili, Yeşilova ilçe sınırlarında bulunan karstik göl. Acıgöl ile Salda Gölü'nün arasında bulunur. Çevresinde Yeşilova ilçesinin Aşağıkırlı, Yukarıkırlı, Dereköy, Orhanlı, Taşpınar ve Bayındır köyleri bulunur. Akgöl yakınında bulunan köyün adı ile Bayındır Gölü ve Çorak Göl olarak da isimlendirilir. Göl bir polyenin içinde gelişmiştir.

Aşırı tuzlu olan Akgöl'de balık yaşamaz, kuş gözlemciliği yapılabilir. Akgöl kuruyarak, göl olma özelliğini yitirmiştir. Kuruyan göl tabanı tuzdan dolayı beyaz bir görünüm almıştır. Göl içinden yol geçirilmiştir.

Gölün kurutulması tarım arazisi elde etme amaçlıdır. Fakat göl kuruduktan sonra tuzlu toprakların tarımda kullanılamayacağı anlaşılmıştır. Son yıllarda yeniden su tutulmaya başlanmıştır. Çevresindeki mermer ocaklarının oluşturduğu kirlilik ve gürültüden dolayı Yarışlı Gölü'ne inemeyen flamingolar Akgöle sığınmıştır.

Tags:

Yasal Uyarı

Forumlarda yer alan, kullanıcıların oluşturduğu tüm yazılı ve görsel içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriklerin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından DoğaKolik ve forum yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içeriği oluşturan üye ile irtibata geçebilir veya iletişim formumuzu kullanarak yönetime bildirebilirsiniz.

DMCA.com Protection Status