Yolgeçen (Löme) Köyü

Başlatan GeZGiN, 14 Mayıs 2018, 13:28:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

14 Mayıs 2018, 13:28:47 Son düzenlenme: 14 Mayıs 2018, 13:41:27 GeZGiN
"Yolgeçen" Artvin ilinin Arhavi ilçesine bağlı 8 km uzaklıkta ki bir köydür. 1927 yılında köyün eski adı Löme iken sonradan Yolgeçen olarak değiştirilmiştir.

[attachimg=1]

Köy yolunun büyük bir bölümü beton asfalt köy merkezinin bir bölümü sıcak asfalttır. Dağ yolu stabilizedir. Köy de pansiyonculuk için, alt yapı çalışmalarına devam edilmektedir. Köy'den, Arhavi merkeze saat başı kalkan minibüsler mevcuttur (Pazar günleri harıç). Köyde şu anda, misafir ağırlıyabilecek kadar yeterli tesis yoktur.

[attachimg=2]

Köy de 3 adet dere vardır;

•    Löme Deresi,
•    Kutula Deresi,
•    Armoni Deresidir.

Derelerin üçü de Kavak Köyünde birleşerek "Kabisre" deresine oradanda Karadenize akmaktadır.

[attachimg=3]

Etiketler:

Yasal Uyarı

Forumlarda yer alan, kullanıcıların oluşturduğu tüm yazılı ve görsel içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriklerin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından DoğaKolik ve forum yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içeriği oluşturan üye ile irtibata geçebilir veya iletişim formumuzu kullanarak yönetime bildirebilirsiniz.

DMCA.com Protection Status