Işık Dağı - Ankara

Başlatan GeZGiN, 10 Şubat 2012, 11:17:08

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yer: Ankara Kızılcahamam
Araç Yolculuğu: 1,5 Saat
Yürüyüş Süresi: 5,5 Saat
Parkur Durumu:  Ormanlık alan iniş - çıkış
Uygun Mevsim: ilkbahar, yaz, sonbahar, kış
Zorluk Derecesi: Orta

ışık dağı en çok tercih edilen doğa yürüyüşü parkurlarından birisi. bu bölgede 8 tane farklı ve çoğu birbirinden bağımsız yürüyüş rotamız var. şimdilerde ışık dağı ormanları sonbaharın buğusuyla kaplı, rengarenk bir giysiye bürünmüş, bizleri bekliyor. yeşilden, sarıya hatta kırmızıya kadar giden renk tayfında manzaralar bizi bekliyor

rotamız, dağın batısındaki geçide ulaşmadan ana yoldan ayrılan ve çam ormanlarının arasından kıvrılarak ilerleyen bir dağ yolundan başlıyor. bu etap, bizi zirveye ulaştıracak. bu geniş alanda bölgenin bütün manzarasına sahip bir "zirvede öğle yemeği" molamız var.

daha sonra zirveden güneye doğru uzanan ve birçok farklı ağaç türünü içeren karışık bir ormana dalıyoruz. büyük bölümü, artık dökülmeye başlayan yapraklarla kaplı bu ormanda tatlı eğimlerde keyifli bir iniş bizi bekliyor.




Tags:

Yasal Uyarı

Forumlarda yer alan, kullanıcıların oluşturduğu tüm yazılı ve görsel içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriklerin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından DoğaKolik ve forum yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içeriği oluşturan üye ile irtibata geçebilir veya iletişim formumuzu kullanarak yönetime bildirebilirsiniz.

DMCA.com Protection Status