Gönderen Konu: The North Face Ve 25 Çadır  (Okunma sayısı 4707 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı GeZGiN

  • Yönetici
  • DoğaKolik
  • *****
  • İleti: 7759
    • insan ve doğa
The North Face Ve 25 Çadır
« : 20 Şubat 2012, 14:13:27 »
Çadırlar arasında tarihe adını yazmış ve asla değişmeyen bir klasik!  Himalaya’da, Antarktika’da, And Dağları ve Alaska’da, Dünyanın en vahşi dağ koşullarında en çok kullanılan çadır budur. Beş çubuklu tasarımı ve geniş bagajı ile, belki de dünyada en çok taklit edilen bu üç kişilik ekspedisyon/ dağ çadırı tasarımı, The North Face’in 1975′lerde tasarımcı / mimar Buckminster Fuller’in geodezik prensipleriyle tasarladığı Vector Equilibrium serisi ile başlamıştır. Efsanevi özellikleri olan kalite ve sağlamlık, güvenilirlik, işlevsellik ve uzun süreli yaşanabilirlik bugünkü modellerde de sürdürülmüş. VE-25 modelinin ağırlığı 4.42 kilogram ve çadırın iç hacmi 4.5 metrekareyken vestibül dahil olunca (ön vestibul 0.9, arka vestibul 0.5 metrekare) 6 metrekareye çıkmakta. Normalde üç kişilik olup, dört ve hatta zorlayınca beş kişiyle de barınılabilen VE-25′in zemin boyutları 215 santimetreye 265 santimetre, yüksekliği ise en yüksek yerinde 123 santimetre. Çadır iç ve dış kat olmak üzere çift kat tenteli ve biri küçük, diğeri ise çubukla destekli büyük olmak üzere iki bagajı var. Normalde  TNF’nin altın sarısı dediği renkte bilinen bu çadır, 2008 yılından itibaren kum rengi- açık gri renklerde üretiliyor. Paket boyutu 61 x 23 cm. Dış tente kumaşı silikon elastomerli, çok dayanıklı ve -60 dereceye kadar esnekliğini kaybetmeyen naylon.

-Üç kişilik, ağır kış şartları, aşırı kar yağışı ve sert rüzgarlı koşullar, dünyanın en sert iklimleri  için ideal bir çadır.


 -Çubuklar, dış tente ve iç tente olarak üçe bölünürse, üç kişilik bir ekibe çok az yük ve hacim karşılığında mükemmel koruma sağlıyor.


 -Kurulması biraz pratik ve deneyim gerektirse bile, tecrübeli iki kişi bu çadırı fırtına koşullarında ortalama üç-dört dakikada kurabiliyor.


-Vestibül (bagaj) bölmesinin çubuğu haricinde tüm çubuklar aynı boy ve renkte, bunları devamlı giden kanallardan ittirerek çadır hızla dikiliyor.

-Özellikle soğukta ve elde eldivenle (biraz pratikle) bu iş rahat yapılabiliyor.

Bagaj bölmelerinin genişliği ve rahatlığı kış tırmanışlarında çok önemli ; uzun sürelerde bile çadır içinde sıkılmadan, daralmadan yaşamayı sağlıyor.

 Eski modellerden farklı özellikler arasında fermuarlı iç ve dış havalandırmalar, içte tavana ve yanlara eklenmiş  birçok geniş tül cepler, üçlü gruplar halinde biraraya getirilen sabitleme ipleri, çadır taban dikişlerinin ve dış tente dikişlerinin bantla su geçirmez hale getirilmiş olması sayılabilir.

- Havalandırmalar iyi çalışıyor , tümü açık olunca dışarıda tipi olsa bile içeri kar girmez.

-Dış tentedeki -60 dereceye kadar sertleşip çatlamayacak saydam pencereler, çadırın zaten sarı renkle aydınlık olan iç mekanını daha da rahat.

-Fosforlu, esnemeyen kevlar’dan  gergi ipleri ise gerçekten de geceleyin kilometrelerce öteden çadırı bulmanıza yarıyor! Çubuklar çok kaliteli  9 mm çapındaki Easton 7075 T9 aluminyum alaşımdan yapılmışlar. (2008 yılından itibaren DAC featherlite NSL alüminyum) Çadırla birlikte 16 adet v-profil aluminyum kazık verilmekte .

-Çadırın ön ve arka bagajlarındaki kar etekleri son derece iyi çalışıyor; en sert fırtınada bile bunların üzeri karla kapalıysa içeri kar girmiyor.

- Ağırlık 4.42gr

-9mm DAC pol.




 



« Son Düzenleme: 16 Eylül 2013, 17:54:32 Gönderen: GeZGiN »

Tags: