Gönderen Konu: Dikenli İncir ( Frenk inciri ) ve Faydaları  (Okunma sayısı 5031 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı GeZGiN

  • Yönetici
  • DoğaKolik
  • *****
  • İleti: 7753
    • insan ve doğa
Dikenli İncir ( Frenk inciri ) ve Faydaları
« : 04 Eylül 2014, 17:57:36 »
O Adana’nın ‘Cennet meyvesi’, Ege ve Akdeniz bölgelerinin ise Mısır inciri.. Dikenli incir halk arasında birçok isimle anılmasının yanı sıra vücuda sağladığı faydalarıyla da dikkat çekiyor. Hint inciri, Frenk inciri, Mısır inciri, Babutsa, Kilis inciri, Pabuç inciri, Kaynanadili, Kürek Yemişi gibi yöresel isimlerle de anılan dikenli incirin tam bir şifa kaynağı olması sebebiyle bu yazımızda biz de sizlere dikenli incirden bahsetmek istedik.

Dikenli İncir Faydaları
Yetiştiği bölgelerdeki yöre halkları tarafından bolca tüketilmesinin yanında Dikenli incir (Frenk inciri) aynı zamanda iyi bir geçim kaynağıdır. Yetiştiği bölgelerdeki kişiler hint inciri toplayarak yaz mevsiminde yol kenarlarında, sahil şeritlerinde satmak suretiyle geçimlerini sağlarlar. Ayrıca bu şifalı meyve insanlara sadece geçim olanağı sağlamaz aynı zamanda tüketildiğinde vücuda büyük fayda da sağlar. İçerdiği vitaminler sayesinde iyi bir şifa kaynağı olan dikenli incir, öncelikle sindirim sistemimizi düzenler, bağırsaklarımıza iyi gelerek kabızlığı giderir. Stres, yorgunluk, bitkinlik hepimizin şikayet ettiği şeylerdir.. Dikenli incir sayesinde yorgunluğumuzu üstümüzden atarak zinde bir vücuda kavuşabiliriz. Özellikle yaz aylarının çok sıcak olması sebebiyle bitkinlik, yorgunluk hepimizin sorunudur. Dikenli incir tüketerek kendimizi çok daha zinde hissedebiliriz.

(Hint İnciri) ve Faydaları
Şeker hastalığının çaresi de dikenli incir.. Şeker hastalığından şikayet eden kişiler de Hint inciri tüketerek şifa bulabilirler.


 
Kolesterolü de düşürmeye yarayan Dikenli incir, aynı zamanda cildimiz için de çok etkili bir bitkidir. Cildiniz tazelenmiş, kırışıklıklarının azalmış ve güzel görünmesini kim istemez ki? Hint inciri faydaları sayesinde kırışıklıklarımız azalabilir, cildimize taze bir görünüm kazandırabiliriz. Dikenli incirle hazırlanan kozmetik ürünleri sayesinde güzelliğimizin tadını çıkarabiliriz. Cilt bakımı yanında saç bakımı da sağlayan dikenli incir (hint inciri), tam bir güzellik kaynağıdır. Zayıflamak isteyen, kilolarıyla başı dertte olan kişilerin tercihi.. Dikenli incir (Frenk inciri) sayesinde fazla kilolarınızdan kurtulup sizde rahat bir nefes alabilirsiniz…

Yöresel adıyla Mısır inciri olarak anılan bu şifalı meyve ile tokluk hissi yaşayacak ve uzunca bir süre acıkmayacaksınız. Yaşadığınız tokluk hissi sayesinde daha az yemek yiyerek kilo almaktan kurtulacak ve zayıflayacaksınız.. Eğer sizde tüm bu şifalarından yararlanmak istiyorsanız Ege ve Akdeniz bölgelerine gittiğinizde fiyatı da gayet ucuz olan dikenli incir ile şifa bulmak için mutlaka yemelisiniz..

Dikenli İncir Nedir? Dikenli İncir Nerede Yetişir?
Latince adıyla Opuntia ficus-indica, çok sıcak kurak bölgelerde yetişebilen bir kaktüs türüdür. Ülkemizde Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirilebilen özellikle de Antalya, Adana ve Mersin illerinde yetişen Dikenli incir (Hint inciri), kaktüs türü olması sebebiyle uzun süre susuz kalabilir ve kuraklığa dayanabilir. Dikenli incir meyvesinin içinde çok sayıda çekirdek bulundurur. Çok yıllık bir bitki türü olan dikenli incir (Frenk inciri), dikenli olması sebebiyle toplanması yani hasat edilmesi sırasında çok dikkat edilmelidir. Dikenler vücuda değdiği anda acı verebilir ve kaşıntı oluşturur. Bu yüzden hasadı sırasında meyveler dikkatlice toplanmalıdır. Hatta dikenleri yüzünden yetiştiği bölgelerdeki halk tarafından bahçe kenarlarında çit maksadıyla kullanılmaktadır.

Dikenli İncir Nasıl Yenir?
Dikenli incir bildiğimiz kaktüs türleri gibidir, fakat üst kısmında turuncu, sarı ya da kırmızı renklerde dikenlerle kaplı meyveleri bulunur. Bu meyvelerin dikenleri olan kabuğu soyulduktan sonra meyveler tüketilebilir. İyi bir C vitamini kaynağı olan meyvesinin suyu sıkılarak içilebilir ya da yapraklarından yemek yapılabilir.
« Son Düzenleme: 05 Eylül 2014, 13:57:42 Gönderen: GeZGiN »

Tags: