Gönderen Konu: Üniversite gibi dernek  (Okunma sayısı 3964 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı peperuda

  • Tam Üye
  • ***
  • İleti: 399
  • Insan arzuyu fikir zanneder.
Üniversite gibi dernek
« : 02 Kasım 2010, 13:34:29 »
''Türkiye'nin en fazla etkinlik yapan derneği" ödülü almış bir sivil toplum kuruluşu Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği. "Maziyi korumak ve değerlerimizi sevdirmek" amacıyla 2004'te yola çıkan derneğin heyecan verici aktiviteleri ve araştırmaları var: "Gezi Kulübü" gibi.


Tarih ve kültür araştırmalarını hedef edinmiş bir dernek olduğu içindir ki her gezinin bir amacı var. Şehirleri ya bir yazarın izinde ya da bir tarihî gerçeği keşfetmek amacıyla geziyorlar. Ya da paraşütle Tekirdağ Uçmakdere sırtlarından rüzgâra bırakıyorlar kendilerini, dünyaya bir de havadan bakmak için. "İletişim Kulübü" medyanın önde gelen isimleriyle derin sohbetlere dalıyor, "Sosyal ve Kültür Aktiviteler Kulübü" helikopterle İstanbul'u seyreylerken, Edebiyat Kulübü'nde entelektüelerle kitapları tartışıyorlar. Derneğin bini aşkın üyesi helikopterli, paraşütlü ve rehberli gezilerin dışında akademik çalışmalara da yoğun ilgi gösteriyor. Yazarlık Atölyesi'nde Ali Ural'dan yazarlığın inceliklerini öğrenirken, Hikmet Atölyesi'nde Kubilay Aktaş'ın yönlendirmesiyle kendilerini tanımaya çalışıyorlar. Hızlı hayat temposundan sıyrılıp, derin düşünce, derin algılama ve katmanlı görme kabiliyetlerini geliştirmek isteyenlerin adresi Tefekkür Atölyesi.

Tarih Kültür'ün gönüllüleri arasında kadınların hissedilir bir ağırlığı var. Zaten zamanla kendilerine özel programlar ve organizasyonlar yapmaya başlamışlar. Tematik Risale dersleri gibi. Haziran ayından beri Nuriye Uşşak'la birlikte Risale okumaları yapıyorlar. Her perşembe saat 19.00'da derneğin Mecidiyeköy meydandaki binasında aksatılmadan yapılıyor. Kadınlara özel organizasyonların sayısı artınca Hanımlar Kulübü kendiliğinden kurulmuş. Zeynep Tûba Usta'nın koordinatörlüğünü yaptığı "Hanımlar Kulübü"nün haftanın her günü bir faaliyeti var.

Pazartesi: "Esmaü'l Hüsna Atölyesi" var. Hukukçu ve ilahiyatçı Nurdan Atahan ile her hafta Allah'ın iki ism-i şerifini işleniyor.

Salı: Sağlık seminerleri yapılıyor. Her hafta bir konunun uzmanı seminer veriyor. 'www.tarih-kultur.com' konuların takibi yapılabilir.

Çarşamba: Hadis Atölyesi'nin günü. 19.00'da ilahiyatçı İbrahim Halil Can 'Riyazüs Salihin Muhtasarı'ndan hadisler işliyor.

Cumartesi günleri ise eğitim günleri. Kendini geliştirmek isteyen çalışan kadınlar için eğitimler düzenleniyor. Bu hafta "Beden Dili eğitimi" başlıyor. İletişim ve aile danışmanı Neriman Kara'nın verdiği dersler 6 hafta sürecek. Beden dili eğitimlerinin dışında isteyenler için kasım sonunda etkili iletişim, diksiyon, Türk ve tasavvuf müziği korosu eğitimleri de açılacak. Hanımlar Kulübü tematik yurtdışı gezileri yapacak. Türkiye'de soğuk havaların hakim olduğu şubat ayında sıcak bir ülkeye, Fas'a gidecekler. (0212 275 49 96)

ZAMAN  (CUMA EKİ)
GÜLİZAR BAKİ
''Gidin, yeter ki ulaşamadığınız tek bir mahsun kalmasın....''

Tags: