Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
ASYA KITASI / Aling Aling Şelalesi / Endonezya
« Son İleti Gönderen: GeZGiN Bugün, 10:22:40 »
Aling Aling şelalesi, kuzey Bali'nin yemyeşil ormanlarında yer alır ve gerçek bir macera cennetidir. Ancak Aling Aling bölgesinde aslında 4 farklı şelale bulunmaktadır. Diğer şelalelerin isimleri ise Kroya, Kembar ve Pucuk şelalesidir. Aling Aling Şelalesi'ne doğru yürüyüş, bakımlı ve beton basamaklı bir yol üzerinden sadece 10 dakika sürmektedir. Yol güzel pirinç teraslarından geçiyor ve yarı yolda Aling Aling Şelalesi'nin muhteşem bir bakış açısını bulacaksınız. Aling Aling Şelalesi Turunu tercih ederseniz, ciddi uçurum atlamaları ve doğal kaydırakları içeren eğlenceli bir günlük tur geçireceksiniz. Kesinlikle en maceralı Bali şelalesi, adrenalin bağımlıları için mükemmel!



Ulaşım:  Aling Aling şelalesi Canggu, Seminyak, Legian ve Kuta bölgesinden arabayla yaklaşık 2 saat uzaklıktadır. Ancak Aling Aling'e ulaşmak için, sizi otelinizden alıp bir gün içinde birden fazla şelaleye yönlendiren her şey dahil tur da dahil olmak üzere birden fazla seçenek vardır.

Giriş ücreti:  Aralarından seçim yapabileceğiniz iki Aling Aling giriş ücreti seçeneği bulunmaktadır. Biri 125.000 IDR, yüzme ve uçurumdan atlama da dahil olmak üzere şelalelere doğru rehberli bir tur. İkinci seçenek ise sadece 20.000 IDR'dir ve şelalelere kendi başınıza giriş yapmanızı sağlar. Ancak kendi güvenliğiniz için rehber olmadan yüzmeye veya uçurumdan atlamaya izin verilmez.

Gitmek için en iyi zaman:  Bu biraz ne aradığınıza bağlıdır, çünkü Aling Aling'de maceralı bir gün planlıyorsanız buraya gitmek için her zaman iyidir. Dilediğiniz kadar serinleyebilirsiniz! Ancak şelalelerin tadını kendiniz çıkarmak ve güzel fotoğraflar çekmek istiyorsanız Aling Aling şelalesine gitmek için en iyi zaman sabahın erken saatleridir.

Fotoğraf ipucu:  Aling Aling şelalesinde yüzecek veya uçurumdan atlayacaksanız Go Pro'nuzu yanınıza alın! Ancak yalnızca etkileyici şelaleleri izlemeye giderseniz, Aling Aling şelalesini, bu güzelliğin etkileyici bir havadan perspektifini sunan bakış açısından yakalamayı unutmayın!
2
ASYA KITASI / Taman Beji Griya Şelalesi / Endonezya
« Son İleti Gönderen: GeZGiN Bugün, 10:17:34 »
Taman Beji Griya şelalesi çok özel ve kutsal bir Ubud şelalesidir. Taş oymalar, gizli bir mağara ve şelalede geleneksel Bali arınma seçeneği ile burası gerçek bir kültürel deneyimdir. Bu nedenle her ziyaretçinin, giriş ücretini ödeyerek kiralayabileceğiniz bir Malaya peştemâli giymesi gerekmektedir. Burada mayoyla dolaşmayı beklemeyin çünkü bu yasak. Taman Griya şelalesini hem üstten hem de aşağıdaki küçük vadiden görebilirsiniz. Başka bir gizli mağara bulacağınız kanyonun geri kalanını keşfetmeye zaman ayırın.



Ulaşım:  Taman Beji Griya şelalesi Sangeh köyünde yer alır ve Ubud merkezine arabayla 20 dakika uzaklıktadır. Oraya Google Haritalar ile kolayca ulaşabilirsiniz ve park ettikten sonra şelaleye yürüyerek yalnızca birkaç dakikada ulaşabilirsiniz. 

Giriş ücreti: Sadece şelaleyi görmek için Malaya peştemâli kirası dahil kişi başı 100.000 IDR. Arıtmayı yapmak isterseniz yerli halk için 150.000, yabancılar için 200.000 tutarındadır.

Gitmek için en iyi zaman:  Ubud şelalelerine her zaman mümkün olduğunca erken gitmenizi tavsiye ederiz.

Fotoğraf ipucu:  Taman Beji Griya şelalesi, yosunlu taş oymalarıyla küçük bir kanyonun içinde çok güzel bir konuma sahip olduğundan, kanyonun derinliğini kullanmanızı ve taş oymalarını çekiminize dahil etmenizi tavsiye ederim. Uzun pozlamayla suyu yumuşatarak masalsı bir sahne yaratabilirsiniz.
3
ASYA KITASI / GitGit İkiz Şelalesi / Endonezya
« Son İleti Gönderen: GeZGiN 28 Mart 2024, 09:53:24 »
GitGit alanında çokça kullanılan GitGit şelalesi ismi kafanızı karıştırmasın. GitGit köyünde adında GitGit olan birkaç farklı şelale bulunmaktadır. GitGit şelalesi bunların en yükseğidir ancak GitGit Twin şelalesi (Campuhan şelalesi olarak da bilinir) ve çok katmanlı GitGit şelalesi farklıdır. Fotoğrafçılık ve eğlence için GitGit Twin şelalesi ve GitGit şelalesi keşfedilecek en iyi yerlerdir. GitGit Twin şelalesi kayalıklarla çevrilidir ve iki nehrin buluştuğu ve iki su akışı oluşturduğu bir mağaranın içine gizlenmiştir. Şelale yaklaşık 20 metre yüksekliğindedir ve hatta Bali inanışlarına göre manevi değere sahiptir. Havuz serinlemek için güzel ama yüzmek için pek uygun değil. Şelalelerin akıntısı kuvvetli olabilir bu nedenle suyun havuza döküldüğü yere çok fazla yaklaşmayın.



Ulaşım:  GitGit Twin şelalesinin girişi Jalan Raya Bedugul – Singaraja boyunca bulunabilir. Yol boyunca aracınızı park edip son kısmı yürüyebileceğiniz veya yetenekli bir motosiklet sürücüsüyseniz dar yola girip merdivenlerin başladığı yere kadar gidebileceğiniz bir tabela göreceksiniz. Bu noktadan GitGit Twin şelalesine ulaşmak sadece 5 dakikalık yürüme mesafesindedir.

Giriş ücreti:  Giriş ücreti bağış niteliğindedir, böylece kendinizi iyi hissettiğiniz miktarda bağış yapabilirsiniz.

Fotoğraf çekmek için en iyi zaman:  GitGit Twin şelalesi ziyaret edilecek çok popüler bir Bali şelalesi olmadığından, istediğiniz zaman gelebilir ve orada yalnız olma şansına sahip olabilirsiniz. Ancak bize göre Bali şelalelerini keşfetmek için en iyi zaman her zaman sabah veya öğleden sonradır.
4
ASYA KITASI / GitGit Şelalesi / Endonezya
« Son İleti Gönderen: GeZGiN 28 Mart 2024, 09:32:55 »
Kuzey Bali'de Git Git adını taşıyan birkaç şelale var. İkiz şelalelerden daha büyük olan bir diğer şelale ise görülmeye değer olan ve aynı sabah kolaylıkla birleştirilebilen Git Git şelalesidir. 2 katmanlı Git Git şelalesi etkileyici bir manzaraya sahip ancak gücünden dolayı doğrudan şelalenin altına giremiyorsunuz. Ama neyse ki serinlemek için yıkanabileceğiniz bir nehir var. Gök gürültüsüyle yağan su çok fazla sis yaratıyor, böylece yakınınızda durduğunuz zaman onun gücünü hissedebiliyorsunuz. Nehri takip ederek şelaleye doğru ilerleyen kısa ve kolay yürüyüş, içecek, atıştırmalık ve hediyelik eşya satan bazı küçük dükkanlarla muhteşem bir manzaraya sahiptir. Size 125K karşılığında bir rehbere İhtiyacınız olduğunu söyleyen rehber dolandırıcıları tarafından kandırılmanıza izin vermeyin. Yürümeye devam edin ve aynı zamanda haritalar uygulamasını da indirip kontrol edebileceğiniz yolu takip edin.



Ulaşım:  GitGit şelalesinin girişi Jalan Raya Bedugul – Singaraja boyunca bulunabilir ve açıkça işaretlenmiştir. Şelaleye ulaşmak sadece kısa bir yürüyüş mesafesindedir ve bir rehbere ihtiyacınız yoktur.

Giriş ücreti:  Giriş ücreti kişi başı 20 000 IDR'dir.
5
ASYA KITASI / Suvat Şelalesi / Endonezya
« Son İleti Gönderen: GeZGiN 27 Mart 2024, 10:12:41 »
Suwat şelalesi Bali'deki birçok muhteşem şelaleden biridir  . Ubud yakınlarında bulunan Suwat şelalesi hala büyük kalabalıklar tarafından keşfedilmemiş gizli bir mücevher niteliğindedir. Şelalenin görülebildiği ve doğal havuzun keyfini çıkarabileceğiniz küçük bir kanyondur. Üzerinde yüzmek ve instagramlanabilir destansı fotoğraflarınızı çekmek için kullanabileceğiniz bir bambu sal bile var! Suwat şelalesine çıkmadan önce iyi hazırlandığınızdan emin olun.



Suwat şelalesine nasıl gidilir?
Suwat şelalesi, Ubud'dan arabayla yaklaşık 30 dakika uzaklıktaki Gianyar ilinde yer almaktadır. Canggu, Seminyak veya Kuta gibi güney sahil bölgelerindeyseniz yolculuk trafiğe bağlı olarak biraz daha uzun sürer, ancak çoğunlukla yaklaşık 1 saat sürer.

Bali'yi keşfetmek en iyi kiralık scooter ile yapılır. Ancak bunu yalnızca scooter kullanma deneyiminiz olduğunda ve iyi bir seyahat sigortanız olduğunda yapın! Ayrıca özel bir sürücü kiralayabilir veya çevrimiçi uygulama aracılığıyla Grab rezervasyonu yaptırabilirsiniz.

Suwat şelalesinin park yerine vardığınızda şelaleye ve dinlenme alanına sadece 5 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Dolaplar var ve atıştırmalık veya hindistan cevizi alabileceğiniz küçük bir restoran var.

Giriş ücreti ve açılış saatleri Suwat şelalesi
Suwat şelalesine giriş ücreti  kişi başı 15.000 IDR'dir .

Suwat şelalesinin açılış saatleri  sabah 8'den akşam 6'ya kadardır . Eğer erkenci bir kuşsanız, güzel yeri tamamen kendinize ayırmak için erkenden şelaleye gidin.

Suwat şelalesine gitmek için en iyi zaman
Suwat şelalesini nasıl deneyimlemek istediğinize bağlı olarak Bali'de günün en sessiz zamanı sabahın erken saatleridir. Suwat şelalesinin açılış saatleri sabah 8'den akşam 6'ya kadardır, bu nedenle erkenciyseniz kahvaltıdan hemen sonra şelaleye gidebilirsiniz.

Ancak fotoğraflarınız için ekstra bir şeyler istiyorsanız saat 14.00 civarında ışık ışınlarını yakalama şansınız olabilir. Günün o anında güneş, yukarıdaki yaprakların arasından yükselir ve şelalenin spreyi sayesinde sihirli ışık ışınları yaratabilir.

Bu aynı zamanda sizin için ekstra bir zorluk da getirebilir çünkü güneş ışığı, resminizde suda düzenlemede eşitlenmesi zor olan çirkin noktalara neden olabilir.

Suwat şelalesine doğru yürüyüş, Bali'deki diğer birçok şelale gibi sadece küçük bir yürüyüş mesafesindedir. Merdivenlerden aşağı inerek 5 dakikadan kısa bir sürede doğal havuza bakan şelalenin dibinde olacaksınız. Yol sizi fotoğrafçılık için harika olan sevimli küçük bir bambu ormanından geçirir. Yol boyunca Bali'nin birçok tropikal bitki ve ağaçla dolu güzel yemyeşil doğasını görebilirsiniz. Suwat şelalesinin görülebildiği kanyona vardığınızda birçok güzel kaya oymasını da görebilirsiniz.


Kaya oymaları

Suwat şelalesi yaklaşık 15 metre yüksekliğindedir ve tüm yıl boyunca akmaktadır. Ancak Ekim'den Nisan'a kadar olan Bali'deki yağışlı mevsimde doğal havuzdaki suyun çok daha yüksek ve Suwat şelalesinin daha güçlü olmasını bekleyebilirsiniz. Etrafta cankurtaran bulunmadığından suya girerken daima dikkatli olun. Suwat şelalesi ayrıca üzerinde yüzmek ve instagramlanabilir fotoğraflar çekmek için kullanabileceğiniz bir bambu sal da sunuyor. Şelalenin kenarında keşfedebileceğiniz bir mağara da bulunmaktadır. Ancak özellikle su seviyesi düşük olduğunda oraya çıkmak biraz zor olabilir.
6
ASYA KITASI / Tegenungan Şelalesi / Endonezya
« Son İleti Gönderen: GeZGiN 27 Mart 2024, 10:02:04 »
Tegenungan Şelalesi, Endonezya'nın Bali şehrinde bulunan bir şelaledir . Başkent Denpasar'ın kuzeyinde, Ubud'un Balili sanat köyüne yakın , Gianyar Naipliği'ndeki Petanu Nehri üzerindeki Kemenuh Köyü olarak da bilinen Tegenungan Kemenuh köyünde yer almaktadır . Şelale izole edilmiş ancak popüler bir turistik cazibe merkezi haline gelmiştir. Bali'deki yaylalarda veya dağlık bölgelerde bulunmayan birkaç şelaleden biridir . Alandaki suyun miktarı ve berraklığı yağış miktarına bağlı olmakla birlikte, içerisinde yüzülebilecek tatlı su bulunan yeşil bir çevre içermektedir. Şelaleye ulaşmak için merdivenlerden inildikten sonra çıkılabilen çeşitli yükseklikler bulunmaktadır. Bu cazibe merkezi aynı zamanda ana girişte ormana ve şelaleye bakan bir izleme noktasına da sahiptir.

7
ASYA KITASI / Tibumana Şelalesi / Endonezya
« Son İleti Gönderen: GeZGiN 27 Mart 2024, 09:58:07 »
Tibumana şelalesi, doğal havuza doğru mükemmel bir şekilde düz bir şekilde akan, 5 metre yüksekliğinde güzel bir şelaledir. Güzel orman çevresi, düz bir dere halinde düşen su perdesiyle birleşerek Tibumana şelalesini  Bali'deki en sevdiğimiz şelalelerden biri haline getiriyor. Şelaleye kısa bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz ve Tibumana'nın dibinde serinletici bir dalış yapabileceğiniz doğal bir havuz bulunmaktadır. Şelalenin arkasında bir de mağara var ancak güvenlik nedeniyle içeriye girilmiyor.



Tibumana şelalesi, Bangli Bali'nin Apuan köyünde bulunan Ubud'a yakın güzel bir şelaledir. Tibumana şelalesinin yüksekliği yaklaşık 5 metredir. Yağmurlu mevsimde aşağı doğru akan ikinci bir dere Tibumana'yı ikiz şelaleye dönüştürür. Bu şelaleyi bu kadar benzersiz kılan şey, aşağıya doğru fışkıran suyun mükemmel düz formu ve şelalenin arkasında bir tür mağara bulunmasıdır.

Tibumana şelalesine giden patikaya ulaştığınızda, egzotik Bali bitki örtüsüne hayranlıkla bakmak için mükemmel bir fırsat olan güzel ormanda yürüyeceksiniz. Bakımlı basamaklar sayesinde şelaleye 10-15 dakikalık bir yürüyüşle ulaşmak son derece kolaydır. Küçük çocuklar veya yaşlılar için bunu yapmak kolaydır. Yağmurdan sonra merdivenler kaygan olabilir, bu yüzden her zaman dikkatli olun.  Bu yürüyüşü parmak arası terlikle yapabilirsiniz, ancak Tibumana havuzunda keskin ve kaygan kayalar olduğundan su ayakkabıları daha iyi bir fikir olabilir.

Tibumana Şelalesi'ne nasıl gidilir?
Ubud'un merkezinden Tibumana şelalesine ulaşmadan önce doğuya doğru sadece 15 km'lik bir sürüş mesafesindedir. Canggu'dan arabayla bir saatten fazla sürüyor, ancak yol boyunca trafiğe hazırlıklı olun! Google Haritalar size  yolu kolayca gösterecektir.

Tibumana şelalesine doğru yolculuk, yerel köyler ve doğa ile çok güzel. Tibumana şelalesine yaklaştığınızda uçsuz bucaksız pirinç tarlalarını ve palmiye ağaçlarını göreceksiniz. Pirinç terasları ve yerel halkın iş başında olduğu bu otantik Bali manzarasının tadını çıkarmak için zaman ayırın. Veya onların veya pirinç tarlalarında dolaşırken kendinizin fotoğrafını çekin.

Tibumana şelalesi girişindeki otoparka girmeden hemen önce muhteşem bir palmiye ağaçlı yoldan geçeceksiniz! Fotoğraf çekmek çok güzel  Otoparka vardığınızda, kıyafetlerinizi değiştirebileceğiniz veya hijyenik bir durak bulabileceğiniz küçük bir Warung var. Ayrıca pirinç tarlalarının güzel manzarası eşliğinde Warung'da harika yemekler sipariş edebilirsiniz.

Bali'de dolaşmanın en iyi yolu motosiklet kiralamaktır. Motosiklet kiralamak için uluslararası lisansa ihtiyacınız olduğunu unutmayın! Yaklaşık 50.000 IDR (101,59 ₺) karşılığında Bali'de kasklı bir motosiklet kiralayabilirsiniz.

Diğer bir seçenek ise görmek istediğiniz yerlere ve aracı paylaşan kişi sayısına bağlı olarak sizi tüm gün boyunca gezdirecek özel bir şoförü yaklaşık 500.000 IDR (1.015,88 ₺) karşılığında kiralamaktır.
8
ASYA KITASI / Taman Sari şelalesi / Endonezya
« Son İleti Gönderen: GeZGiN 27 Mart 2024, 09:55:24 »
Taman Sari şelalesi ve doğal havuzu, yolun yakınında bulunan ve erişimi çok kolay olan güzel bir mekandır. Yüzmek için mükemmel olan büyük bir doğal havuza sahiptir. Havuz ana şelaleden bir kat aşağıda olduğundan küçük çocuklar için oldukça güvenli, mükemmel bir aile şelalesidir. Ayrıca ana şelalenin bulunduğu üst kata da çıkabilirsiniz. Ayrıca dinlenebileceğiniz küçük bir havuz da bulunmaktadır.

9
ASYA KITASI / Sumampan Şelalesi / Endonezya
« Son İleti Gönderen: GeZGiN 27 Mart 2024, 09:48:03 »
Sumampan şelalesi, Bali'nin az bilinen şelalelerinden biridir. Ubud'un eteklerinde Kemenuh adlı küçük bir köyde yer alan bu gizli mücevher, turistler tarafından genellikle gözden kaçırılıyor. Şelaleyi çoğunlukla hafta sonları seyahat eden yerel halk ziyaret ediyor. Ancak Instagram'ın gücü sayesinde bu şelale daha fazla ilgi gördü ve bu da bölgeye daha fazla turistin akın etmesine neden oldu. Bu gizli şelale, güzel sarmaşıkları ve muhteşem orman hissi veren yemyeşil faunasıyla gerçekten görülmeye değer.



Sumampan şelalesine gitmek için en iyi zaman
Neyse ki bu Bali şelalesi Bali'de (henüz) abartılı bir turistik cazibe merkezi olmadığı için kalabalıktan kaçınma konusunda endişelenmenize gerek yok. Bali'deki şelalelerin çoğunu ziyaret etmek için en iyi zaman   Ocak'tan Haziran'a kadardır, yani yağmur mevsimi veya hemen sonrasıdır. Yağmurun bir sonucu olarak Bali şelalelerinin çoğu güçlüdür. Kurak mevsimde bazı şelaleler kurur veya daha az güce sahiptir. Yağmurlu mevsimde nehrin akıntısının yoğun olabileceğini, bu nedenle yüzmenin veya nehre izinsiz girmenin zor, hatta tehlikeli olabileceğini göz önünde bulundurun.

Sumampan şelalesini keşfetmek için günün en iyi zamanı açısından sabahın erken saatleri her zaman en iyisidir. Özellikle en iyi ışık koşullarında güzel fotoğraflar çekmek istiyorsanız.

Sumampan şelalesinde yapılacak şeyler
Fotoğraf çekmenin ve orman havasının tadını çıkarmanın yanı sıra nehirde biraz yıkanmak da mümkün olabilir. Ancak bu tamamen yağışlı mevsimde daha güçlü olan akıntıya bağlıdır. Su seviyesi düştüğünde nehri rahatlıkla geçebilirsiniz. Su çok derin olmadığından Sumampan şelalesinde yüzmek mümkün değildir. Bir şelalede yüzmek istiyorsanız, şelalenin altında havuz bulunan Tibumana Şelalesine veya Tegenungan Şelalesine gitseniz iyi olur.

Sumampan şelalesinde yapılacak bir diğer şey ise Bali tanrı ve tanrıçalarını temsil eden taş oymaları görmektir. Volkanik taşlar merdivenlerden yukarı ve aşağı taşınıyor, böylece diğer insanlar onları Sumampan köyünün ünlü oyma noktalarına taşıyabiliyor. Ahşap ve taş oymacılığı burada çok eskilere dayanıyor! Buranın tarih boyunca bölge insanı için ne kadar özel olduğunun bir örneği.

Ayrıca yerel ve otantik Bali köyünün keyfini çıkarmak için Sumampan şelalesine giderken zamanınızı ayırın. Buradaki insanlar çok arkadaş canlısı ve her gün 'kendi' köylerini keşfeden bir turist görmüyorlar.
10
ŞANLIURFA / Cırcıp Deresi
« Son İleti Gönderen: GeZGiN 26 Mart 2024, 09:43:53 »
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Yukarı Durmuş mahallesinde bulunan Cırcıp Deresi sınırı geçip Suriye’ye akıyor.



Karacadağ’ın eteklerinden başlayan derelerden ikisi; ovanın sularını toplayarak, Suriye’de Habur Irmağı ile birleşerek Fırat’a karışırlar. Kışın yağan yağmurlar, Karacadağ’dan eriyen kar suları ile beslenen cırcıp derelerinden Büyük Cırcıp vadisi derin taşlı ve çukurdur. Vadisinde daha uzun süre su bulundurduğu için bir çok yaban hayvanının yaşam alanıdır.
Sayfa: [1] 2 3 ... 10