Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
ASYA KITASI / Kalavantin Durg
« Son İleti Gönderen: GeZGiN 16 Mart 2024, 17:37:06 »
Kalavantin Durg, Hindistan'ın Maharashtra kentinin Raigad bölgesindeki Prabalgad kalesinin yakınında, Batı Ghats'ta bulunan 2.250 ft (686 m) yüksekliğinde bir zirvedir .
2
İSTANBUL / Akağası Haydar Paşa Çeşmesi
« Son İleti Gönderen: GeZGiN 13 Mart 2024, 12:30:42 »
Çeşme, Haydar Yokuşu Sokağı ile Haydar Caddesinin kesiştiği noktada Divittar Keklik Mehmet Efendi (Kaptan Paşa) Camii’nin karşısında yer almaktadır. Bozcaadalı Hasan Hüsnü Paşa tarafından 1569 yılında yapılmıştır. Tarihi kaynaklarda çeşmenin; cami, hamam ve medreseden oluşan bir külliyenin parçası olduğu belirtilmektedir. Haznesi bulunmayan çeşmenin cepheleri kesme taştan yapılmıştır. Klasik üslupta inşa edilen çeşmenin ön cephesinde, profilli silme ile çevrelenmiş dilimli kaş kemerli niş bulunmaktadır. Niş içerisinde mermer ayna taşı ve dört satırlık sülüs hat ile yazılmış inşa kitabesi bulunmaktadır. Belediyemizce gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları kapsamında, çeşme iç duvarına köklenmiş odunsu bitkiler temizlenmiş, cephe ve çatısındaki çoğunluğu çimento esaslı niteliksiz malzeme ve onarımlar itinalı bir şekilde raspa edilerek kaldırılmış, kopan-kaybolan yüzeyler uygun malzeme ve tekniklerle onarılmıştır. Kot altında kalan özgün kurnası ve günümüze ulaşmayan seki taşları ise yol kotu seviyesinde yeniden üretilerek, çeşme suyuna kavuşturulmuştur.



Kitabesi (Hicri 977): Âsaf-ı sâni o Haydar Paşa Yapdı bu çeşme-i nîgû revan-ı dil-cû Önüne gelene dir târih ci Mâ Hasan ile Hüseyn aşkına sû
3
İSTANBUL / Abbas Ağa Çeşmesi
« Son İleti Gönderen: GeZGiN 13 Mart 2024, 12:24:15 »
Çeşme, Seyyid Ömer Mahallesi’nde, Eski Vezir Sokağı ile Eski Vezir Aralığı’nın kesiştiği köşede yer almaktadır. Genç Osman’ın bendelerinden Abbas Ağa tarafından 1622-23 yılında yaptırılmıştır. Çeşme, haznesiz olup tek yüzlüdür. Sade görünümlü ve sivri kemerlidir. Kesme taş örgülü çeşmenin ayna taşı ve kurna taşı mermerdir. Zamanla yol seviyesinin altında kaldığından günümüzde basamaklarla erişilmektedir. Çeşmenin temizliği yapılarak eksik parçaları tamamlanmış ve çevre düzenlemesiyle birlikte suyuna kavuşturulmuştur.



Kitabesi (Hicri 1032): Halîfe-i Hân Osmân ya’ni kim Abbâs Ağa / Rûhu içün su getirdi edip mâ’i hayra tebdil Mustafâ Ağa delîl oldu bu binâ-yı çeşmeye / Râh-ı Hakda bâni vü binâya Hızr olsun delil Suyunu her nûş eden bünyâda dedi târîhin / Çeşme-i Abbâs’dır yâ âbı ayn-ı selsebîl
4
İSTANBUL / İstanbulu'un Tarihi Çeşmeleri
« Son İleti Gönderen: GeZGiN 13 Mart 2024, 12:20:17 »
Bakım-Onarım ve Restorasyonu Tamamlanan Çeşmeler
01 ABBAS AĞA ÇEŞMESİ
02 AKAĞASI HAYDAR PAŞA ÇEŞMESİ
03 ALİ AĞA ÇEŞMESİ
04 ALİ EFENDİ ÇEŞMESİ (TAVANLI ÇEŞMESİ)
05 ARPA EMİNİ ÇEŞMESİ
06 BÂLÂ SÜLEYMAN AĞA KÜLLİYESİ ÇEŞMESİ
07 BALAT MEYDAN ÇEŞMESİ
08 BEŞİKÇİZADE ÇEŞMESİ
09 BEZMİALEM VALİDE SULTAN ÇEŞMESİ
10 BIÇAKÇI ALAADDİN ÇEŞMESİ
11 BODRUM ÇEŞMESİ (KIBLE ÇEŞMESİ)
12 BOYACI KAPISI ÇEŞMESİ
13 CAMCI ÇEŞMESİ
14 CANKURTARAN SU TERAZİSİ
15 ÇINARLI ÇEŞMESİ
16 ÇIRAKÇI ÇEŞMESİ (LÜTFULLAH EFENDİ ÇEŞMESİ)
17 ÇORLULU ALİ PAŞA ÇEŞMESİ
18 DİBEKÇİ ALİ SOKAĞI ÇEŞMESİ
19 DRAMAN ÇEŞMESİ
20 EBUBEKİR AĞA ÇEŞMESİ
21 EL HAC MEHMED TEVFİK EFENDİ ÇEŞMESİ
22 EMİNE SULTAN ÇEŞMESİ
23 EMİNE SULTAN ÇEŞMESİ
24 FEYZULLAH EFENDİ ÇEŞMESİ
25 GÜRCÜ MEHMET PAŞA ÇEŞMESİ
26 HACI ARİF AĞA ÇEŞMESİ
27 HACI BEKİR ÇEŞMESİ
28 HACI HASAN ÇEŞMESİ
29 HACI İSMAİL AĞA ÇEŞMESİ
30 HAFIZ AHMED PAŞA KÜLLİYESİ ÇEŞMESİ
31 HALİL ABDURRAHMAN ÇEŞMESİ
32 HARAÇÇI ÇEŞMESİ
33 HASEKİ SULTAN ÇEŞMESİ
34 HATİCE TURHAN VALİDE SULTAN SEBİL VE ÇEŞMESİ
35 HAZİNEDAR USTA ÇEŞMESİ
36 HEKİMOĞLU ALİ PAŞA ÇEŞMESİ
37 HORHOR ÇEŞMELERİ
38 KAPI AĞASI ÇEŞMESİ
39 KARAGÜMRÜK MEYDAN ÇEŞMESİ
40 KAYIŞ MUSTAFA AĞA ÇEŞMESİ
41 KEÇECİZADE KÂZIM BEY ÇEŞMESİ
42 KETHÜDA GÜLBUY KADIN ÇEŞMESİ
43 KURTAĞA ÇEŞMESİ
44 KÜRKÇÜBAŞI KÜLHANI SOKAK ÇEŞMESİ
45 MELEK HATUN ÇEŞMESİ
46 MUSTAFA AĞA ÇEŞMESİ
47 NALINCI MEHMET MİMİ DEDE TÜRBESİ ÇEŞMESİ
48 NEFİSE HANIM ÇEŞMESİ
49 NUR-U OSMANİYE ÇEŞMESİ (III. OSMAN ÇEŞMESİ)
50 ODABAŞI BEHRUZ AĞA ÇEŞMESİ
51 PERTEVNİYAL VALİDE SULTAN ÇEŞMESİ
52 PİRİSTÛ KADIN ÇEŞMESİ
53 SAKA ÇEŞMESİ
54 SEKBAN-I ALİ ÇEŞMESİ
55 SEVGİ SOKAĞI ÇEŞMESİ
56 SİNAN AĞA ÇEŞMESİ
57 SİNEPERVER VALİDE SULTAN ÇEŞMESİ
58 SULTAN ÇEŞMESİ
59 SULTAN SÜLEYMAN ÇEŞMESİ
60 ŞAHRAH ÇEŞMESİ
61 UZUN KÖPRÜLÜ ALİ EFENDİ ÇEŞMESİ
62 VELİ EFENDİZADE ÇEŞMESİ
63 YAHYAZADE AHMET EFENDİ ÇEŞMESİ
64 YAKUP KETHÜDA ÇEŞMESİ
65 YAKUP KETHÜDA ÇEŞMESİ (SOFALI ÇEŞME)
66 YATAĞAN ÇEŞMESİ
67 YAYLA ÇEŞMESİ
68 YEDİKULE MEYDAN ÇEŞMESİ
69 YUSUF EFENDİ ÇEŞMESİ
70 ZEYNEL ABİDİN ÇEŞMESİ (RUHİ BEY ÇEŞMESİ)
71 ZEYREK YOKUŞU ÇEŞMESİ
5
ASYA KITASI / Leke Leke Şelalesi / Endonezya
« Son İleti Gönderen: GeZGiN 11 Mart 2024, 14:47:37 »
Leke Leke Şelalesi, Canggu ve Ubud şehirlerinin kuzeyinde bulunan Tabanan Regency'de yer almaktadır. Her iki şehirden de yolculuk yaklaşık bir saat sürmektedir ve bu nedenle, Pengempu Şelalesi veya Pura Ulun Danu Bratan gibi diğer bazı turistik yerler ile birlikte Kuzey'e yapılacak bir günlük gezinin parçası olarak yapılması en iyisidir.

6
ASYA KITASI / Kuning Şelalesi / Endonezya
« Son İleti Gönderen: GeZGiN 08 Mart 2024, 14:14:07 »
Dusun Kuning Şelalesi (Sarı Şelale veya Air Terjun Kuning olarak da bilinir), Bali'nin merkezinde keşfedilebilecek eşsiz bir şelale dizisidir.


Kuning Şelalesi

Dusun Kuning Şelalesi, Orta Bali'deki Gianyar'da yer almaktadır. Ubud'dan arabayla yaklaşık 45 dakikada, Canggu veya Kuta'dan ise yaklaşık 1,5 saatte ulaşılabilir.

Dusun Kuning 25 metre yüksekliğindedir ve su, kaygan kaya yüzeyinden aşağıdaki havuzlara zahmetsizce akmaktadır. Şelalenin altındaki kaya havuzunda yüzmebilirsiniz.
7
ASYA KITASI / Kampuhan Antapan Şelalesi / Endonezya
« Son İleti Gönderen: GeZGiN 05 Mart 2024, 15:52:13 »
Campuhan Antapan şelalesi, Bali'nin kuzeyinde, popüler Leke Leke Şelalesi yakınında, benzersiz görünümlü bir akarsu şelalesidir.



Şelaleye yürüyüş son derece kolaydır ve yalnızca 1 veya 2 dakika sürer. Bali'deki en kolay şelale yürüyüşlerinden biridir. Merdivenlerden inip çıkmanıza bile gerek yok, nehri takip eden düz bir yoldan doğrudan oraya doğru yürüyün. Şelale güzel ve çok farklı görünüyor. Kaygan bir kayadan aşağı akan 3 dere ve altında yüzebileceğiniz sığ bir havuz vardır.

Campuhan Antapan Şelalesi, Bali'nin merkezinde/kuzeyinde, Ubud'a arabayla yaklaşık 1 saat uzaklıkta yer almaktadır. Leke Leke Şelalesi'ne sadece birkaç dakika uzaklıkta olduğundan her iki şelaleyi de aynı gezide kolayca ziyaret edebilirsiniz.
8
ASYA KITASI / Goa Rang Reng Şelalesi / Endonezya
« Son İleti Gönderen: GeZGiN 04 Mart 2024, 16:07:47 »
Goa Rang Reng Şelalesi, topaz mavisi suları ve Ubud merkezine yakınlığı sayesinde Ubud'un en güzel şelalelerinden biri olarak öne çıkıyor.

Sizi şelaleye yönlendiren patikanın hafif bir virajı var; şelale yolu ikiye ayrılıyor. Rotalardan biri sizi içi boş bir mağaraya, diğeri ise doğrudan şelalenin kendisine yönlendiriyor. Goa Rang Reng Şelalesi bir eğimde zarif bir şekilde çağlıyor ve yukarıda hızlı bir dalış için doğal bir havuz var.

Goa Rang Reng şelalesi ormanın içinde saklı olmasına rağmen yürüyüş nispeten basittir . Patika , muhteşem orman ağaçlarının gölgesindedir , ancak yağmurlu olduğunda potansiyel olarak kaygan hale gelebilir, bu yüzden yürüyüş yaparken dikkatli olun. Doğrudan şelaleye gitmek istiyorsanız sağdaki patikayı kullanın.
9
ASYA KITASI / Goa Raja Şelalesi / Endonezya
« Son İleti Gönderen: GeZGiN 21 Şubat 2024, 11:16:32 »
Goa Raja Şelalesi, doğu Bali'de yakın zamanda keşfedilen gizli bir mücevherdir ve ünlü Tukad Cepung Şelalesi'ne sadece kısa bir mesafededir.



Bu noktaya Ubud'dan ulaşmak oldukça kolaydır ve adından da anlaşılacağı gibi bir mağaranın içinde büyük bir şelale vardır ( Goa Raja, Endonezce 'kral mağarası' anlamına gelir).

Ne Zaman Ziyaret Edilmeli?
Bu şelaleyi ziyaret etmek için en iyi zaman, mayıstan kasım ayına kadar süren kurak mevsim dışındaki herhangi bir ay gibi görünüyor.
10
ASYA KITASI / Goa Giri Campuhan Şelalesi / Endonezya
« Son İleti Gönderen: GeZGiN 20 Şubat 2024, 17:12:27 »
Goa Giri Campuhan şelalesi, Bangli Regency, Tembuku Bölgesi, Pekraman Tembuku Kelod Köyü'nde yer almaktadır. Denpasar şehrine 38 km. Giri Campuhan şelalesi yaklaşık 25 metre yüksekliğe sahiptir.Bu şelalenin akışı kayalık basamaklar üzerinden akmaktadır, dolayısıyla uzaktan bakıldığında çok katmanlı bir şelale gibi görünmektedir.



Denpaasr şehrinden Giri Campuhan şelalesine olan mesafe yaklaşık 38 km, Denpasar'dan yolculuk yaklaşık 60 dakika sürüyor, Bangli şehrinden ise Besakih yolu üzerinde yaklaşık 7 km. Giri Campuhan şelalesine ulaşmak için aracınızı Masceti Subak Tembuku Kelod tapınağına veya Tembuku sahasının doğusuna park edin, çünkü maceranız burada başlayacak.
Sayfa: [1] 2 3 ... 10